Saturday, 14 November 2015

UGC NET COMPUTER SCIENCE SOLVED QUESTION AND ANSWERS FOR DECEMBER 2015


UGC NET COMPUTER SCIENCE SOLVED QUESTION AND ANSWERS FOR DECEMBER 2015

1. What is pixel mask ?
(a) It is a string containing the digits 1 and 0 to indicate which positions to plot along the line path.
(b) The mask wear by the pixel to hide the face
(c) The mask used by pixel to cheat the line drawings.
(d) All of the above
Ans.: a

2. A chip having  1200 gates will be classified as
(A) SSI
(B) MSI
(C) LSI
(D) VLSI
Ans:-C       
Often asked question.
Important points: The number of gates for the different classification are as follows.
Small Scale Integration(SSI) - <10
Medium Scale Integration(MSI) - between 10 to 1000
Large Scale Integration(LSI) - >1000
Very Large Scale Integration(VLSI) - >100000


3. The projection in which the projection plane is allowed to intersect the x, y and z-axes at equal distances
(a) Wire frame model
(b) Constructive solid geometry methods
(c) Isometric projection
(d) Back face removal
Ans.: c


Sunday, 8 November 2015

JAVA MCQS PART 2 FOR UGC NET COMPUTER SCIENCE


                           JAVA MCQS PART 2 FOR UGC NET COMPUTER SCIENCE
      1.       Predict the output:
public class Cdac
{
public static void main(String args[])
{
String s1="sun";
System.out.println(s1.substring(2));
}
}
A.      -1
B.      0
C.      ArrayIndexOutOfBoundsException
D.      StringIndexOutOfBoundsException
Ans.: D

      2.       Which of the following  modifier can be applied to a constructor.
A.      Private
B.      Abstract
C.      public
D.      All of the above
Ans.: c

      3.       Inner classes cannot declare ------------  variables.
A.      Protected
B.      Final
C.      Static
D.      Transient
Ans.: D

Friday, 30 October 2015

JAVA SOLVED MCQS FOR UGC NET COMPUTER SCIENCE



                       JAVA SOLVED MCQS FOR UGC NET COMPUTER SCIENCE

1.       What is the difference between a class and object
A.      A class represents a collection of objects
B.      A class defines the attributes and behavior of an object
C.      An object represents a collection of classes
D.      Both class and object are one and the same
Ans.: B

        2.     What happens if a class defines a method with the same name and parameters a method in its super class
A.      The compiler automatically renames the subclass method
B.      The program runs since because overriding methods is allowed
C.      The program throw a duplicate method exception
D.      The subclass methods will be ignored.              
Ans.: B
  
3. Which of the following are examples of polymorphism
A.      Method overriding
B.      Method overloading
C.      Accessors and mutators
D.      Both a and b
Ans.: D